Lambrechts staat haar klanten nu ook bij in hun digitale winkel!

19 november 2021

SPAR Lambrechts, medelicentiehouder van SPAR in België, stelt vanaf vrijdag 19/11 haar webshop module - sparonline.be - voor. De primeur is toegewezen aan de SPAR supermarkt in Helchteren. Op termijn kunnen alle SPAR en SPAR Express winkelpunten aangesloten bij de Tongerse centrale, beslissen of ze wensen in te stappen in het concept. De interesse is alvast groot bij de winkeliers!

 

Kort na de aanvang van de coronapandemie in maart 2020 werd het duidelijk dat online shopping naar een nieuwe, grotere dimensie evolueerde.  Bij Lambrechts staken ze de koppen bij elkaar om hierbij een oplossing voor te bereiden voor hun zelfstandige winkeliers, waarbij deze hun eigen aanbod en specialiteiten naar het web zouden kunnen vertalen.

De lokale verankering en de uitgewerkte speerpunten op de winkelvloer vormen net het typische karakter van de SPAR buurtsupermarkten en -superettes. In de oefening was het dan ook essentieel om een oplossing uit te werken waarbij de winkels hun eigen assortiment, hun eigen prijszetting en hun eigen lever- en afhaalmodaliteiten digitaal in de markt zouden kunnen zetten.

In werkgroepen werkte SPAR Lambrechts aan de front-end vormgeving van de webshop, de dataverzameling en fotografie van de producten, de software programmatie van de module, de link met het centrale ERP systeem en het wettelijk kader.

Tussentijds was er overleg met de leden-winkeliers van de SPAR Stuurgroep om de evoluties in de ontwikkeling te bespreken. Hun input heeft zo zeker bijgedragen tot het huidige resultaat.

Winkelen bij SPAR kan vanaf vandaag dus ook via www.sparonline.be

Met dit SPAR webshop concept biedt Lambrechts haar SPAR en SPAR Express winkelier alvast de mogelijkheid een antwoord te bieden aan de digitale uitdagingen van de toekomst!